Degerfors IF tog inte chansen för avancemang

By on 27 oktober, 2024

Under lördagen tog sig Degerfors IF an Varberg BoIS på bortaplan i den 28 omgången av Superettan 2024.

Degerfors som förlorade senast mot Örebro var vid vinst klara för uppflyttning till Allsvenskan. Varberg å andra sidan vann senast mot Sandviken och behövde vinna för att hålla sig borta från nedflyttningsstriden.

Den första halvleken bjöd på ett riktigt ruskväder och allt annat än optimala omständigheter, så spelet blev inte särskiljt bra då Degerfors trots bra bollinnehav bara fick till får till en handfull skott på mål. Inte heller Varberg lyckades få till något vidare spel och den första halvleken slutade 0-0.

Även den andra halvleken blev en tråkig historia med till stora delar mediokert spel från båda lagen, detta även om Varberg under några minuter faktiskt lyckades skapa press mot Degerfors mål. Mot slutet av halvleken var det också tydligt att planen började bli vattensjuk även om det slutade regna efter ungefär halva halvleken. Varberg fick i slutsekunderna men domaren valde att blåsa av matchen och den slutade 0-0.

Det här var en fruktansvärt tråkig match med två lag som framför allt inte ville förlora, om man kryddar det men hällregn och en allt vattensjukare plan så förstår man att det inte var någon publikfriare.

Nästa match spelat Degerfors IF på lördag den 2 november borta mot Landskrona BoIS.