Degerfors IF nollade Trelleborgs FF

By on 28 september, 2024

Under lördagen tog Degerfors IF emot Trelleborgs FF hemma på Stora Valla för den 25 omgången av Superettan 2024.

Degerfors som vunnit sina fem senaste matcher och ville utöka den serien. Trelleborg å andra sidan spelade oavgjort senast mot seriejumbon Skövde och ville ha revansch.

I den första halvleken var det Degerfors som förde spelet även om det nog var Trelleborg som hade det största bollinnehavet. Degerfors kunde också i den sjunde minuten ta ledningen genom Gustav Lindgren 1-0. Trelleborg försökte så klart kvittera och skapade även vissa chanser, mot slutet började dock bortalaget tröttna och Degerfors skapade flera riktigt högoktaniga chanser. Första halvleken slutade dock 1-0 till Degerfors.

Degerfors fortsatte att föra spelet och i den 56 minuten kunde Gustav Lindgren göra sitt andra mål och utöka Degerfors ledning till 2-0 efter en vacker klackpass från Vukojevic. Matchbilden med ett stort bollinnehav från Trelleborg som dock hade svårt att ta sig upp på offensiv planhalva, och när bortalaget ändå tog sig igenom så fanns Rasmus Forsell där och stod för några rent fantastiska räddningar.

Nästa match spelat Degerfors IF på söndag den 6 oktober borta mot GIF Sundsvall.

Matchfakta Degerfors IF vs Trelleborgs FF.

• 07 minuten Mål Degerfors, Gustav Lindgren 1-0.
  • 56 minuten Mål Degerfors, Gustav Lindgren 2-0.

Matchen slutade Degerfors IF 2 vs Trelleborgs FF 0.