Degerfors IF fick med sig en poäng från matchen mot Varbergs BoIS

By on 28 maj, 2024

Degerfors IF tog emot Varbergs BoIS på Stora Valla i den tionde omgången av Superettan 2024, stärkta av två raka segrar för hemmalaget stod man för bra insats och fick med sig en poäng.

Noterbart för kvällens match var att Dijan Vukojevic var med från start, det efter att ha kommit tillbaka efter lång skadefrånvaro. I senaste hemmamatchen mot Örgryte stog Vukojevic för två mål, det efter att ha hoppat in den 66 minuten.

Det var Degerfors som fick mer eller mindre koncentrera sig på försvar inledningsvis, så det var Varberg som låg på bäst. Som vanligt så gick gästernas offensiv ner sig tempomässigt, Degerfors kom tillbaka. I den 15 minuten kom matchens första riktiga chans för hemmalaget, men Varbergs defensiv hann rensa.

Nu var det Degerfors som låg på, vilket man gjorde bra. Där man fick på tre fyra riktigt tunga skott, skott som tyvärr gick mitt på målet och var inget problem för Varbergs keeper.

I den 41 minuten fick Gustav Lindgren en fin pass som friställde honom med två jagande Varbergsspelare, han höll dem bakom sig men avslutet var för svagt och bollen gick utanför. När man gick till pausvila var det oavgjort.

När den andra halvleken startade hade Degerfors med sig det fina spelet från första halvlekens slut, något som gjorde att det nu var Varberg som fick försvara sig. Man låg på ordentligt i ca 15 minuter, innan spelintensiteten gick ner sig en aning.

Med 67 spelade minuter byttes Dijan Vukojevic av, antagligen en strategi för att han ska komma in i rätt matchtempo för att orka hela 90 + minuter.

I den 70 minuten stod Moro för en nedragning i eget straffområde, så var det mål för Varberg. Ett mål som kom då det var Degerfors som var laget som var närmast att ta ledningen, en kalldusch för hemmalaget.

Nu är inte Degerfors laget som direkt hänger med huvudet och ger upp, nej man fortsatte att trycka på mot Varbergs mål. Hemmalaget fick svårt att skapa något konstruktivt, speciellt som gästerna gjorde allt för att behålla ledningen.

I den sjätte tilläggsmimu kom Degerfors kvittering till 1-1, ett mål som gjordes av Alper Demirol. Målet blev det sista som hände i matchen, och hemmalaget fick med sig en poäng till sist.

Sett till hela matchen där  Degerfors som var det dominerande laget, kan man lätt konstatera att  det var ineffektivitet och misstag som gjorde att man inte fick med sig full pott. Ska man konsekvent då med sig vinsten måste man vara vassare framåt, där man gör mer rätt saker med bollen. Tre poäng idag hade varit rättvist för Degerfors sett till spelbilden, men slarvar man och kan man inte fokusera kommer det att se ut på det här sättet.

I den elfte omgången av Superettan 2024 kommer Utsiktens BK till Stora Valla för möte med Degerfors, då kommer man även att hylla ingen mindre än Sven-Göran ”Svennis”Eriksson. Det var i Degerfors som legendarens makalösa tränarkarriär startade, lördag 1 juni 2024 kommer både match som hyllning att hållas.

Matchfakta Degerfors IF vs Varbergs BoIS

• 72 minuten, Straff Varberg.
  • 72 minuten, Varning Nasiru Moro.
  • 73 minuten, Mål Varberg, 0-1 Anton Kurochkin.
  • 90+6 minuten, Mål Degerfors, 1-1 Alper Demirol.

Matchen slutade Degerfors IF 1 vs Varbergs BoIS 1.