Degerfors IF fick med sig en poäng

By on 13 augusti, 2024

Under tisdagen tog sig Degerfors IF an Helsingborgs IF på bortaplan för den 18 omgången av Superettan 2024.

Degerfors som spelade oavgjort senast hemma mot Oddevold och behövde tre poäng för att kunna utmana Landskrona BOiS om förstaplatsen. Helsingborg å andra sidan hade vunnit fyra av sina fem senaste matcher och var på mars uppåt i tabellen.

Den första halvleken inleddes ganska jämnt n är lagen kände på varandra och framför allt inte ville släppa till något. Men i den 33 minuten fick Helsingborg en straff och kunde sätta 1-0 då Degerfors målvakt var på bollen men inte lyckades hålla den. Efter målet blev det mer fart på matchen och de sista fem minuterna var klart Degerfors, men den slutade 1-0 till Helsingborg.

I den andra halvleken kom Degerfors ut med ett betydligt högre tempo och började jaga kvittering, och det skulle bara ta sex minuter innan bortalaget kunde sätta 1-1 genom Erik Lindell. Efter målet var det Degerfors som styrde spelet och etablerade långa anfall på Helsingborgs planhalva. Helsingborg kom dock upp i farliga kontringar. Trots detta blev det inte fler mål och matchen slutade 1-1.

Starkt av Degerfors vända spelet efter en lite skakig första halvlek. Det märktes att laget tagit in fyra nya spelare under transferfönstret då man ännu inte är helt synkade. Nu gäller det för Degerfors att synka laget för det är trångt i toppen och man har sju poäng upp till Landskrona.

Nästa match spelar Degerfors på söndag den 18 augusti hemma mot IK Brage.

Matchfakta Degerfors IF vs Helsingborgs IF.

• 33 minuten Straff Helsingborg, Taylor Silverholt 1-0.
  • 51 minuten Mål Degerfors, Erik Lindell 1-1.

Matchen slutade Degerfors IF 1 vs Helsingborgs IF 1.