Bollstanäs numret för stora för Örebro SK Söder

By on 7 september, 2024

Under lördagen tog sig Örebro SK Söder an Bollstanäs SK på bortaplan i den 17 omgången av Elitettan 2024.

Örebro som vann senast borta mot Lidköping behövde poäng för att hålla sig undan från kvalplatsen. Bollstanäs å andra sidan vann även de senast borta mot Uppsala och kund vid vinst närma sig ett nytt kontrakt i Elitettan.

Det var Bollstanäs som från start tog kommandot i den första halvleken där man pressade Örebro hårt. Hade det inte varit för Katherine Hess den nya amerikanska målvakten i Örebro målet så hade Bollstanäs haft en övertygande ledning. Men i den 44 minuten kunde inte Örebro stå emot och Bollstanäs kunde gå till pausvila med en 1-0 ledning.

I den andra halvleken fortsatte spelet som i den första, men Bollstanäs mattades lite en bit in i halvleken. Mot slutet av matchen började Bollstanäs spela mer på resultatet och Örebro kunde komma upp i lite fler anfall och fick fram två hörnor, men mer blev det inte och Bollstanäs kunde vinna med 1-0.

Det var tydligt att Bollstanäs var åtminstone ett nummer för stora för Örebro. Roligt dock att se Örebros nya amerikanska målvakt Katherine Hess som spelade riktigt bra och kommer vara en tillgång för laget. Nu ligger dock JITEX som är på kvalplats bara tre poäng efter Örebro så det känns lite svettigt.

Nästa match spelar Örebro SK Söder på lördag den 13 september.

Matchfakta Bollstanäs SK vs Örebro SK Söder

• 44 minuten Mål Bollstanäs, Maria Poli 1-0.

Matchen slutade Bollstanäs SK 1 vs Örebro SK Söder 0.