By on 16 oktober, 2024
Bidl: Västerås IK/BIK Karlskoga

I den nionde omgången av HockeyAllsvenskan 2024/2025 mötte BIK Karlskog Västerås IK på bortaplan, det i en match där man i sista delen ryckte upp sig för att plocka hem tre sköna poäng.

….

BIK Karlskoga inledde matchen mot Västerås med bra spel, i den tionde minuten släppte man dock till ett lätt baklängesmål. Svaret lät inte vänta på sig, i den tolfte minuten kom kvitteringen genom Karlskogas Theodor Pistek. Innan man gick till pausvila hade man tagit ledningen med 3-1, tvåan kom i den 14 minuten målskytt återigen Theodor Pistek och trean i den 16 minuten genom Hampus Plato

….

Andra periodens inledande minuter var ganska intetsägande med ganska segt spel, i den sjätte sjunde minuten kickade Västerås igång. Där de visade upp en tempohöjning som gjorde att Karlskoga inte riktigt hängde med , och i den sjunde minuten kom hemmalagets andra mål.

Karlskoga hade väldigt svårt med Västerås spel där man inte hade någon riktig lösning, hemmalagets övertag gjorde att kvitteringen kom i den 14 minuten. Nu är det som bekant att det går fort i hockey, 28 sekunder senare hade man återtagit ledningen. Karlskogas fjärde mål gjordes av Mattheos Stelios. Efter det fortsatte det fysiska tajta spelet utan att några fler mål, när man gick till den andra pausvilan var Karlskoga fortsatt i ledning

….

Det var ett pånyttfött Karlskoga som kom ut i den tredje perioden för att mer eller mindre köra över Västerås, där och då visade man allvar. Spelet i sig öppnade upp sig ordentligt, och över tid såg det ut som allmänhetens åkning där spelarna forsade fram över isen. Hawaiihockeyn fortsatte där inget av lagen egentligen skapade något, stundtals gick det så fort att man inte fick till något ordnat spel.

Med två minuter kvar av sista akten hade man inte dragit på sig någon utvisning, det där tajta fysiska spelet var som bortblåst. Med 1.07 minuter kvar plockade Västerås ut målvakten, något som Karlskoga kunde utnyttja med 34 sekunder kvar. Gästernas femte mål gjordes i tom kasse, Christoffer Jansson slog in 5-3 för Karlskoga.

….

Det här var en match där Karlskoga gjorde en bra insats i den första perioden, störtdök i den andra och kom att dominera den tredje perioden. Man bjöd minst sagt på en blandad insats, men kunde till sist visa styrka ta hem segern hyfsat enkelt.

I den 10 omgången tar BIK Karlskoga sig an AIK I Nobelhallen, det gör man på fredag 18 oktober 2024.