BIK Karlskoga vek ner sig totalt i seriefinalen

By on 4 oktober, 2024
Bild: IF Björklöven/BIK Karlskoga

Sjätte omgången i HockeyAllsvenska 2024/2025, och tidig seriefinal där tvåan Karlskoga ställdes mot serieledarna Björklöven i Umeå. Karlskoga har inlett säsongen med fem raka vinster, men åkte under kvällen på en riktig stjärnsmäll.

Det blev en svängig inledning av matchen där Karlskoga tog för sig i vanlig ordning, man låg på bra framåt där man lät pucken göra jobbet. Mitt i det lilla övertaget i den femte minuten kom Björklöven upp i en kontring där man var två mot en, där hemmalaget inte gjorde några misstag och det var 1-0. Bara sex sekunder senare ringde det igen, Björklöven la i högsta växeln framåt och det helt plötsligt två mål i baken för Karlskoga.

Efter den kallduschen såg det ut som om Karlskoga hade tappat en aning av gnistan man hade haft inledningsvis, något som Björklöven tog tillvara på. I den sjunde minuten där hemmalaget visade upp kyla och effektivitet, kom 3-0 målet och Karlskoga hade att jobba med. Men det var fortsatt mycket tid kvar.

I det läget hade Karlskoga inget annat val än att steppa upp och höja sig, den matchen var trots allt en prestige match av rang där inget av lagen ville förlora. Björklövens höga tempo i inledningen mattades av, vilket gjorde att Karlskoga kunde komma upp för att skapa chanser igen.

I den 19 minuten åkte Björklöven på en 2+2 minuters utvisning, ett bra läge för Karlskoga som inte lyckades förvalta och perioden slutade 3-0 till hemmalaget.

..

Karlskoga inledde den andra perioden med 2.39 sekunders spel i powerplay, ett powerplay som inte ledde till något mål efter ganska lamt spel. Karlskoga fortsatte sitt ganska händelsefattiga spel fortsatte , där det såg det såg ut som om att det var något som saknades. Inden sjätte minuten fick man ett jätteläge där man radade upp tre fyra chanser, men återigen ingen riktig fokus.

I den elfte minuten drog Karlskoga på sig en utvisning, Björklöven visade upp ett tålmodigt spel och i den tolfte minuten kom det fjärde målet. Där och blev uppförsbacken riktigt brant, och skulle man ha en chans att komma in i matchen skulle man vara tvungna att studsa tillbaka så fort som möjligt.

Vilket man gjorde också för i den 13 minuten kunde man reducera till 1-4, målet gjordes av Stelio Mattheos i powerplay. Ett mål som skulle kunna ha gjort skillnad, men inte det inte. Efter ett riktigt nonchalant spel från BIKs sida, kunde hemmalaget mer eller mindre kryssa sig sig fram över planen och så var det 5-1 till Björklöven.

Som om det inte räckte med målet så åkte man också på en utvisning, i det läget var det nattsvart i tunneln. Med exakt 16 spelade minuter fortsatte målkalaset i Visionite Arena för hemmalaget, 6-1 och nu var Karlskoga riktigt nedtryckta i skridskorna.

Efter hemmalagets sjätte mål slog de av på takten ordentligt, nu hjälpte inte det Karlskoga alls och när man gick till pausvila var man fem mål bakom.

..

Karlskoga kom ut i den tredje perioden med ett helt annat mind set än i de två inledande perioderna, nu visade man upp den där grishockeyn de är kända för. Även för att visa att man inte viker ner sig, oavsett resultat. Det blev tuffare och stökigare, i den femte minuten försökte Hampus Plato mer eller mindre försöka baxa in en motståndare i eget bås.

Nu kom det där statementet av sig ordentligt, och Karlskoga föll in i det där ganska mediokra spelet som inte hade lett fram till något positivt. I den 17 minuten drog Karlskoga på sig en utvisning, en utvisning som Björklöven utnyttjade och var sjuan ett faktum. När slutsignalen ljöd, hade Karlskoga förlorat med förnedrande 7-1.

..

Nej, det här var inte det Karlskoga som hade vunnit de fem inledande matcherna som stod på isen, insatsen man visade upp under kvällen match mot Björklöven var direkt pinsam. Ingen vilja, ingen kämpaglöd, inte något Karlskogadna alls. Nu är det tidigt på säsongen och en förlust är något man får räkna med, speciellt om man ställs mot serieledarna på bortaplan. Men att förlora på det här sättet är inte godkänt på långa vägar, nu handlar det om att studsa tillbaka så fort som möjligt och skaka av sig den här förlusten.

I den sjunge omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025 onsdag 9 oktober möter Karlskoga Oskarshamn på bortaplan, ett Oskarshamn som har inlett säsongen med tre vinster och två förluster.