BIK Karlskoga vann tight match

By on 27 september, 2024

Under fredagskvällen tog Karlskoga emot Mora IK hemma i Nobelhallen för den tredje omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Karlskoga som senast spelade oavgjort men fick med sig extrapoängen borta mot Djurgården, var sugna att fortsätta vinna. Mora å andra sidan vann hemma mot AIK på hemmaplan och ville nu få till tre poäng.

I den första perioden var det Karlskoga som kom ut bäst och Mora kom knappt ut ur egen zon, men när Karlskoga drog på sig en utvisning så kunde Mora ta ledningen i den sjätte minuten 0-1. Karlskoga kämpade för att få till en kvittering, men perioden slutade 1-0 till Mora som dock drog på sig en utvisning i slutminuten.

Karlskoga fick börja den andra perioden i nummerärt överläge och det tog bara 18 sekunder innan Eskild Bakke Olsen kunde kvittera för hemmalaget 1-1. Sedan fortsatte Karlskoga att trycka på och när hemmalaget i den 23 minuten åter fick spela powerplay kunde man Henrik Larsson ge hemmalaget ledningen 2-1. Nu jagade Mora kvittering och i den 32 minuten kunde de kvittera 2-2. Nu jagade båda lagen ledning men det blev inga fler mål i den andra perioden som slutade 2-1 till Karlskoga.

Den tredje perioden var jämn men Karlskoga kunde i den 49 minuten åter ta ledningen efter ett fint skott från Henrik Larsson 3-2. Nu jagade Mora åter kvittering men trots några riktigt bra chanser så visade Samuel Jonsson att han var värd förtroendet i målet, särskiljt läget där Moraspelaren snurrat upp hela Karlskoga och lurat ner Samuel men där han ändå lyckades plocka pucken. den tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

En tight match där det bästa var att få se Samuel Jonsson bevisa att han verkligen kan klara av jobbet som målvakt i Karlskoga. Det är ju så klart skönt att se laget vinna för vi minns ju alla hur inledningen av förra säsongen började.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på söndag den 29 september borta mot Tingsryd AIF.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Mora IK

• 04.29 Utvisning Karlskoga, två minuter Eskild Bakke Olsen, High Sticking.
  • 05.30 Mål Mora, Gustav Olhaver 0-1.
  • 10.06 Straff Karlskoga, Theodor Pistek miss.
  • 17.21 Utvisning Karlskoga, två minuter Tobias Sjökvist, Slashing.
  • 19.52 Utvisning Mora, två minuter Gabriel Säll,Slashing.

Första perioden slutade 1-0 till Mora.
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 10 vs Mora IK 7.

• 20.18 Mål Karlskoga, Eskild Bakke Olsen 1-1.
  • 22.01 Utvisning Mora, två minuter Eero Teräväinen, Hooking.
  • 22.10 Mål Karlskoga, Henrik Larsson 2-1.
  • 22.10 Timeout Mora.
  • 22.36 Utvisning Karlskoga, två minuter Leevi Aaltonen, Hooking.
  • 31.52 Mål Mora, Fabian Ilestedt 2-2.

Andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 9 vs Mora IK 11.

• 41.01 Utvisning Mora, två minuter Martin Johnsen, Tripping.
  • 45.04 Utvisning, två minuter Leevi Aaltonen, High Sticking.
  • 48.46 Mål Karlskoga, Henrik Larsson 3-2.
  • 50.43 Utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Delay of game.
  • 53.03 Utvisning Mora, två minuter Ludvig Levinsson, Slashing.
  • 58.52 Målvakt ut Mora.
  • 59.48 Utvisning Karlskoga, två + två minuter Theodor Pistek, Slashing, Abuse of Officials.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 10 vs Mora IK 13.

Matchen slutade BIK Karlskoga 3 vs Mora IK 2.