BIK Karlskoga vann säsongspremiären klart

By on 20 september, 2024

Under fredagskvällen var det dags för premiär i Hockeyallsvenskan 2023/2024 då BIK Karlskoga tog emot Almtuna IS hemma i Nobelhallen.

Karlskoga hade haft en blandad försäsong men den hade varit övervägande positiv, nu var det dags för premiär och frågan alla ställde sig var skulle laget göra en bättre start av säsongen än säsongen 2023/2024.

Det var Karlskoga som började den första perioden bäst och satte Almtuna under högt tryck. Almtuna hade inte mycket att säga till om men lyckades ändå få till några skott som Volden inte hade några större problem med. Det skulle dock dröja till den 18 minuten innan Karlskoga kunde ta ledningen genom Rikard Olsén 1-0.

I den andra perioden fortsatte Karlskoga att pressa Almtuna ordentligt, men bortalaget jobbade sig sakta men säkert in i matchen. Det var dock Karlskoga som i den 30 minuten kunde utöka ledningen genom Gustaf Thorell 2-0. Men nu hade Almtuna kommit in i matchen och i den 37 minuten kunde bortalaget reducera 2-1. Det skulle sedan bara dröja knappt två minuter innan Almtuna kunde kvittera och man gick till periodpaus med ställningen 2-2.

Karlskoga såg i det närmaste skakade ut i början av den den tredje perioden. Men i den 46 minuten fick Almtuna en utvisning och bara 28 sekunder in i sitt powerplay kunde nyförvärvet Stelio Mattheos åter ge hemmalaget ledningen 3-2. När Almtuna mot slutet av perioden satsade allt framåt så hade man fortfarande svårt och när man i slutminutrarna tog ut målvakten kunde Kalle Jellvert med tio sekunder kvar sätta 4-2 i tom kasse. Karlskoga vann matchen med 4-2.

Bra start för Karlskoga med vinst i premiären vilket kan bli psykologiskt viktigt efter förra årets debacle i inledningen förra säsongen. Det jag såg under matchen gillar jag då man nu verkar återtagit sitt raka och direkta spel, dessutom höll man det fysiska spelet på en hård men bra nivå vilket syntes genom att man bara hade två utvisningar under matchen. Jag vet att det är en lång säsong kvar men ser fram mot den med tillförsikt.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på tisdag den 24 september borta mot Djurgårdens IF.