BIK Karlskoga vann klart mot Lindlövens IF

By on 5 september, 2024

Under torsdagen var det dags för BIK Karlskoga att spela sin femte försäsongsmatch inför säsongen 2024/2025 av Hockeyallsvenskan. Matchen spelade man hemma i Nobelhallen mot Lindlövens IF.

Karlskoga som vann sina båda matcher i cupen i Norge hade hittills haft en bra försäsong. Lindlöven å andra sidan hade haft ganska mycket kortare försäsong och detta var deras tredje försäsongsmatch.

Det var Karlskoga som började den första perioden bäst och redan i den femte minuten kunde hemmalaget ta ledningen genom Theodor Pistek. 1-0. Efter  två och en halv minut kunde Karlskoga åter näta och det märktes att Lindlöven huserar i Hockeyettan, 2-0 målet gjordes av Tobias Sjökvist. Efter detta drog Karlskoga på sig ett par utvisningar och detta utnyttjade Lindlöven till max då man med första utvisningen reducerade 2-1 och i den andra kunde kvittera 2-2. I den 13 minuten kunde dock Eskild Bakke Olsen återta ledningen för hemmalaget 3-2. Den första perioden slutade 3-2.

I den andra perioden var det ett betydligt mycket vassare Karlskoga som kom ut på isen och redan efter 30 sekunder kunde Viktor Lennartsson utöka hemmalaget ledning till 4-2. Karlskoga pressade nu Lindlöven och när bortalaget drog på sig en utvisning så kunde Eskild Bakke Olsen sätta sitt andra mål för kvällen och 5-2 till Karlskoga. Men Lindlöven gav inte upp och när man i den 36 minuten fick ett powerplay så kunde man reducera till 5-3. Detta var dock Karlskogas period och i den 39 minuten kunde Alexander Leandersson dryga ut hemmalagets ledning 6-3. Karlskoga vann den andra perioden med 3-1.

Lindlöven hade riktigt trötta ben i den tredje perioden och Karlskoga kunde i den 44 minuten göra 7-3 i nummerärt underläge genom Gustaf Thorell. Det var nu i princip bara Karlskoga som gällde och även om Lindlöven satte upp ett bra försvar samt att Jonathan Frykholm i bortamålet spelade riktigt bra, så kunde man inte hålla emot när bortalaget fick en spelare utvisad och Karlskoga kunde fastställa slutresultatet till 8-3 genom Christoffer Jansson. Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga, matchen slutade 8-3 till Karlskoga.

Karlskoga gör en bra match inget snack om det, men man kunde se att motståndet kom från hockeyettan så det blir ändå bara godkänt för laget. Jag kan dock inte låta bli att imponeras lite av Lindlöven som kan bli intressanta för den som följer hockeyettan. Annars var detta en typisk försäsongsmatch där det egentligen inte gällde något så vi får väl se hur det går när det blir allvar för båda lagen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga den 11 september hemma mot Södertälje SK, vilket borde bli en lite bättre värdemätare.