BIK Karlskoga vann efter förlängning

By on 11 september, 2024

Under onsdagskvällen var det dags för BIK Karlskoga att spela sin sjätte försäsongsmatch när man tog emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen.

Karlskoga som vann senast mot Lindlöven vilket får ses som förväntat. Södertälje å andra sidan förlorade senast en tät match mot AIK som gick till straffar.

Den första perioden blev en jämn historia där det trotts allt kändes som om båda lagen gick framåt. Det fanns även ett par bra lägen för båda lagen, men målvakterna spelade bra och första perioden slutade 0-0.

Spelet började jämnt även i den andra perioden, men när drog på sig tre utvisningar efter varandra så kunde i den 30 minuten Karlskoga ta ledningen i spel fem mot fyra 1-0 genom Stelio Mattheos. Stelio Mattheos spelade för övrigt i Södertälje förra säsongen. Efter målet jagade Södertälje kvittering men trots ett par vassa chanser i slutminuterna så vann Karlskoga den andra perioden med 1-0.

Tredje perioden började med att Karlskoga drog på sig en utvisning och Södertälje kunde sätta press på hemmalaget och i den 42 minuten kunde bortalaget kvittera 1-1. Båda lagen satsade mu framåt för ett ledningsmål, men det var Karlskoga som var bäst på att etablera spel i offensiv zon. Dock var Södertälje duktiga på att försvara sig så målen lyste med sin frånvaro. Trots flera chanser så slutade tredje perioden 1-0 till Södertälje och matchen gick till förlängning.

Den här matchen kändes som en riktig värdemätare för Karlskoga och jag tycker att laget får godkänt, och den som jag ändå kände gått framåt för att idag övertyga mig mycket mer än tidigare var Samuel Jonsson i målet som nu visade att han kan fungera som andremålvakt i laget. För övrigt visade laget att man kunde etablera spel i offensiv zon under längre perioder även mot kvalificerat motstånd.

Nu återstår endast genrepet som spelas på fredag den 13 september hemma mot Nybro Vikings.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Södertälje SK

• 12.34 Utvisning Södertälje, två minuter Nolan Stevens, Interference.
  • 16.02 Utvisning Karlskoga,  två minuter Leevi Aaltonen, Holding.

Första perioden slutade 0-0.
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 12 vs Södertälje SK 10.

• 25.04 Utvisning Södertälje, två minuter Albert Wikman, Holding.
  • 27.20 Utvisning Södertälje, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 29.46 Utvisning Södertälje, två minuter Ludvig Hedström, Crosschecking.
  • 29.50 Mål Karlskoga, Stelio Mattheos 1-0.
  • 34.07 Utvisning Karlskoga, två minuter Tim Barkemo, High Sticking.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.