BIK Karlskoga tog tre poäng i stökig match

By on 29 september, 2024

Under söndagen tog sig BIK Karlskoga an Tingsryds AIF på bortaplan i den fjärde omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Karlskoga som var obesegrade hittills den här säsongen och ville att det fortsatte så. Tingsryd å andra sidan jagade sin första seger för säsongen.

Det var Karlskoga som angav tonen i den första halvleken som skott mässigt och mål mässigt var jämn. Men det var trots statistiken bortalaget som var närmast mål i den första perioden som slutade 0-0.

I den andra perioden tog Karlskoga över totalt, det blev dock en ganska stökig period med många utvisningar. Trots en total dominans skulle det dröja till den 40 minuten innan Theodor Pistek kunde spräcka nollan och ge Karlskoga ledningen 0-1. Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Tredje perioden blev åter jämnare när Tingsryd jagade kvittering, men om det var gott om utvisningar i den andra perioden så slogs den av tredje perioden som blev väldigt hackig. I mitten av perioden fick Karlskoga bland annat spela med bara tre utespelare mot fem under en ganska lång tid. Men i den 57 minuten kunde Hampus Plato säkra Karlskogas seger och sätta 0-2. Karlskoga vann matchen med 2-0.

En skön vinst för Karlskoga som satt ganska långt inne trots allt, och det som oroar lite är att man trots stort spelövertag har svårt att göra mål. Det andra som oroar är att Karlskoga drar på sig 18 utvisningsminuter, det är ju tur att Tingsryd i år inte fått igång sitt powerplay. Men ännu en seger och ett hittills obesegrat Karlskoga ger hopp för framtiden.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 2 oktober hemma i Nobelhallen mot Nybro Vikings IF.

Matchfakta Tingsryds AIF vs  BIK Karlskoga

• 17.05 Utvisning Tingsryd, två minuter Valdemar Vesterlund, Roughing.
  • 17.05 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Roughing.

Första perioden slutade 0-0.
Skottstatistik första perioden Tingsryds AIF 10 vs BIK Karlskoga 11.

• 21.09 Utvisning Karlskoga, två minuter Måns Krämer, Tripping.
  • 25.51 Utvisning Tingsryd, två minuter Jacob Svensson, Slashing.
  • 26.52 Utvisning Karlskoga, två minuter Theodor Pistek, Interference.
  • 28.58 Utvisning Tingsryd, två minuter Melker Eriksson, Hooking.
  • 36.20 Utvisning Karlskoga, två minuter Eskild Bakke Olsen, Tripping.
  • 37.40 Utvisning Tingsryd, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 39.45 Mål Kartlskoga, Theodor Pistek 0-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden Tingsryds AIF 3 vs BIK Karlskoga 11.

• 40.32 Utvisning Karlskoga, två minuter Hampus Plato, Tripping.
  • 48.10 Utvisning Karlskoga, två minuter Stelio Mattheos, Slashing.
  • 48.10 Utvisning Tingsryd, två minuter Oscar Birgersson, Roughing.
  • 50.50 Utvisning Karlskoga, två minuter Johan Motin, Tripping.
  • 51.32 Utvisning Karlskoga, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.