BIK Karlskoga tog säker seger mot Kalmar HC

By on 23 oktober, 2024

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Kalmar HC hemma i Nobelhallen för den elfte omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Karlskoga som vann senast hemma mot AIK hade visat en uppåtgående formkurva och behövde tre poäng för att ta över Kalmars fjärdeplats i tabellen. Kalmar å andra sidan vann senast borta mot Mora och ville ta hem tre poäng för att närma sig toppen av tabellen.

De första två minutrarna av den första perioden så var det Kalmar som förde spelet, men sedan tog Karlskoga över och kunde i den fjärde minuten sätta ledningsmålet 1-0 genom Jesper Norbäck. Efter målet var det bara Karlskoga som gällde och Kalmar hade klara svårigheter att ens ta sig ur egen zon. I den tionde minuten kunde sedan hemmalaget utöka sin ledning genom Viktor Lennartsson 2-0. Det fortsatte att vara tufft för Kalmar som stundtals såg ganska förvirrade ut, i den 17 minuten kunde Karlskoga åter utöka sin ledning när Jonatan Harju tryckte upp pucken i krysset 3-0. Den första perioden slutade 3-0 till Karlskoga.

Hemmalaget började den andra perioden som man avslutade den första och i den 25 minuten kunde Stelio Mattheos sätta 4-0 för Karlskoga med ett vackert skott, detta trots att gästerna bytt målvakt i pausen. Efter målet kändes det som om Karlskoga drog ned på tempot och där med kunde Kalmar komma in i matchen och börja skapa lite lägen, och i den 32 minuten kunde så Kalmar reducera 4-1. Kalmar fortsatte att skapa en del chanser men den andra perioden slutade 1-1.

Tredje perioden blev den jämnaste där Kalmar började med att pressa Karlskoga efter att de klarat sitt inledande boxplay, men Karlskoga rede ut sina problem och började styra matchen igen. Spelet böljade dock fram och åter med flera chanser för båda lagen, det verkade dock mest som om Karlskoga ville spela av matchen vilket man gjorde effektivt i perioder. I den 56 minuten tog Kalmar ut målvakten och i den 60 minuten kunde Gustaf Thorell avsluta matchen med att sätta 5-1 i tomt mål för Karlskoga. Matchen slutade 5-1 till Karlskoga.

Åter gör Karlskoga en riktigt bra match där man helt enkelt kör över Kalmar i den första perioden och sedan mer bevakar sin ledning. Det var dock tråkigt att se dem dra ned på tempot efter 4-0 målet och ge Kalmar en chans, där kunde man gasat och knäckt motståndet som jag ser det. Nu gick man upp på en fjärdeplats i tabellen med tre poäng upp till förstaplatsen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 25 oktober borta mot Östersunds IK.