BIK Karlskoga körde över tabelljumbon

By on 25 oktober, 2024

Under fredagskvällen var det dags för BIK Karlskoga att ta sig an Östersunds IK på bortaplan i den 12 omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Karlskoga som inför matchen låg på en fjärdeplats i tabellen kunde vid vinst gå upp på en tredjeplats och krypa närmare de två topplagen. Östersund å andra sidan låg sist i tabellen och hade bara vunnit en match den här säsongen-

Den första perioden blev en ganska lugn historia där skotten blev få men där det var Karlskoga som skapade de vassa chanserna. I den tionde minuten kunde också Karlskoga ta ledningen 1-0 genom Andre Edvardsen Simen efter fint spel. Östersund försökte efter målet få igång sitt spel men lyckades bara avlossa fyra skott i andra perioden som slutade 1-0 till Karlskoga.

Det var Karlskoga som kom ut bäst även till den andra perioden och kunde efter dryga minuten utöka ledningen genom Stefan Milosevic 0-2 efter att han gått själv från egen zon. I den 25 minuten fick sedan Östersund en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde Karlskoga göra 0-3 genom Theodor Pistek. Östersund hade en tung kväll men när Karlskoga fick Viktor Lennartsson utvisad så kunde hemmalaget reducera i powerplay 1-3. Östersund  försökte sedan att reducera mer, men Karlskoga satte stopp för det och den andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

I den tredje perioden han det bara gå 54 sekunder innan David Lilja kunde sätta 1-4 för Karlskoga, och efter målet tog Östersund timeout och bytte målvakt. Men det skulle bara dröja 30 sekunder innan David Lilja åter var framme och utökade Karlskogas ledning till 1-5. Östersund hade inte mycket att säga till om när Karlskoga tryckte på och i den 48 minuten kunde Måns Krämer trä in 1-6 för bortalaget. Nu släppte Karlskoga lite på tempot och Östersund fick chansen att komma in i matchen och man kunde sätta 2-6 efter ett snyggt skott i den 53 minuten. Nu ryckte Karlskoga åter upp sig och skapade en del chanser men matchen slutade 6-2 till Karlskoga.

Intressant att se hur Karlskoga stängde ner Östersund på mittzonen och där med gjorde det svårt för hemmalaget att sätta upp ett bra anfallsspel. En bra match från BIK även om motståndet inte var så mycket att hurra för så vi får st om man kan fortsätta sin mars uppåt i tabellen mot topp två.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 30 oktober hemma i Nobelhallen mot Vimmerby Hockey.