BIK Karlskoga körde över AIK

By on 18 oktober, 2024

Under fredagen tog BIK Karlskoga emot AIK hemma i Nobelhallen för den tionde omgången av Hockeyallsvenskan 2024.

Karlskoga som vann senast borta mot Västerås ville fortsätta på vinnarspåret så att man kunde ta över AIKs femteplats i tabellen. AIK som inför matchen hade fem raka vinster ville fortsätta bygga på den sviten och ville inte förlora femteplatsen.

I den första perioden var det i stort sett bara Karlskoga som gällde, och redan i den fjärde minuten kunde hemmalaget sätta 1-0 genom Andre Edvardsen. Efter målet fortsatte Karlskoga föra spelet och det skulle dröja till den åttonde minuten innan AIK fick sitt första skott på mål. AIK fortsatte att ha det jobbigt men det skulle dröja till den 20 minuten innan Karlskoga kunde utöka sin ledning till 2-0. AIK lyckades bara avlossa fyra skott mot Karlskoga målet och den första perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Det var ett betydligt mycket mer aggressivt AIK som kom ut till den andra perioden och man lyckades stundtals pressa Karlskoga, i den 28 minuten kunde också AIK reducera 2-1. Den andra perioden innebar mycket kamp men även om AIK var klart bättre än i den första perioden så lyckades man bara få sex puckar på mål. Det blev inga fler mål och den andra perioden slutade 1-0 till AIK.

Tredje perioden fortsatte att handla framför allt om kamp, men Karlskoga klev åter upp i förarsätet och kunde i den 51 minuten sätta 3-1 genom Christoffer Jansson. I den 57 minuten fick AIK två spelare utvisade men visade upp ett bra boxplay och klarade av det fem mot tre spelet. Efter att AIK klarat av sina utvisningar så tog man timeout och när spelet satte igång så tog man ut målvakten. Men AIK fick inte någon riktig ordning på sitt spel och i den 60 minuten kunde Theodor Pistek avsluta matchen med att göra 4-1 i tom kasse. Matchen slutade 4-1 till Karlskoga.

Karlskoga gjorde en riktigt bra insats idag och lyckades störa AIK så pass att de bara fick till 16 skott på hela matchen. Man höll också en hög intensitet matchen igenom vilket såg mycket bra ut, och kan man fortsätta spela så här kommer många lag få det jobbigt att möta Karlskoga.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 23 oktober mot Kalmar HC hemma i Nobelhallen.