BIK Karlskoga förlorade trots bra insats

By on 11 oktober, 2024

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen för den åttonde omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Karlskoga förlorade senast efter förlängning mot Oskarshamn och ville nu visa att man var bättre än så när man mötte serietvåan. Södertälje å andra sidan vann senast hemma mot Djurgården och ville fortsätta vinna för att inte tappa Björklöven i toppen.

Det var Karlskoga som tog tag i och förde spelet i den första perioden, och spelade både framåtlutat och med god press. Det var dock Södertälje som tog ledningen i den 16 minuten när bortalaget fick spela sitt första powerplay i matchen 0-1. Karlskoga fortsatte efter målet att pressa Södertälje, men i den 20 minuten kunde gästerna utöka sin ledning 0-2. Den första perioden slutade 2-0 till Södertälje.

Karlskoga fick en mardrömsstart på den andra perioden när Södertälje kunde göra 0-3 efter bara elva sekunder. Karlskoga jobbade sedan hårt för en reducering och hade flera chanser, men Södertäljes målvakt storspelade och den andra perioden slutade 1-0 Södertälje.

I den tredje spelade Södertälje smart och försökte bara hålla sin ledning, Karlskoga å andra sidan satsade allt på en reducering. När sedan Karlskoga i den 56 minuten fick spela powerplay så tog man ut Volden ur målet och kunde i den 57 minuten reducera 1-3 genom Christoffer Jansson. Karlskoga fortsatte efter målet spela sex mot fem men matchen slutade 3-1 till Södertälje.

Det här var ingen dålig insats från Karlskogas sida, men man hade en stor oförmåga att få pucken i mål. Dock är Södertäljes effektivitet intressant när man gör tre mål på 17 skott, samtidigt skjuter Karlskoga 35 skott för ett mål. Kanske är det så enkelt att Volden hade en dålig dag och Frans i Södertälje hade en riktigt bra.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 16 oktober borta mot Västerås IK.