BIK Karlskoga föll pladask mot Nybro Vikings

By on 21 augusti, 2024

Under onsdagskvällen var det dags för BIK Karlskogas andra försäsongsmatch inför Allsvenskan 2024/2025 borta mot Nybro Vikings.

Karlskoga som vann sin första försäsongsmatch mot Örebro HK var sugna på fortsatt vinstsvit. Nybro å andra sidan spelade sin första försäsongsmatch för säsongen.

Det var Nybro som tog kommandot i den första perioden när man redan efter tio sekunder kunde ta ledningen 1-0 i powerplay. Men Karlskoga var snabba att kvittera då man bara en och en halv minut senare kunde sätta 1-1 genom Tobias Sjökvist. Nybro fortsatte trots detta att sätta Karlskoga under hård press och kunde göra både 2-1, 3-1 och 4-1 innan perioden var slut och bortalaget hade inte mycket att säga till om. Första perioden slutade 4-1 till Nybro.

Jag vet inte vad som sades i Karlskogas omklädningsrum men det var ett helt annat Karlskoga som kom ut på planen och i Nybros inledande powerplay så fick hemmalaget bara tio sekunder i offensiv zon. Karlskoga bjöd på bra tryck, men Nybros målvakt storspelade så några mål fick man inte in. Det blev dock en ganska stökig period där utvisningarna avlöste varandra, men där Karlskoga konsekvent gjorde en eller två för många passningar. Andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden var Nybro tillbaks i förarsätet, men det skulle dröja till den 14 minuten innan hemmalaget kunde utöka sin ledning till 5-1. Karlskoga hade en del vassa chanser men då Nybros målvakt var omutlig denna kväll så fick man inte in någon puck i den tredje perioden heller. Dock lyckades Nybro med drygt en och en halv minut kvar slå den sista spiken i kistan med sitt 6-1 mål.

Ingen vidare match från Karlskogas sida där man kändes alldeles för trubbiga och hellre spelade runt än gå rakt på mål som man brukar göra. Dessutom känns Samuel Jonsson som vaktade målet idag inte redo för uppgiften då han gjorde en ganska skakig insats, så jag hoppas att han inte är tänkt som andremålvakt efter Volden för då blir det jobbigt ungefär som förra året. Men det är långt till säsongspremiär så vi får helt enkelt se hur det hela utvecklar sig.

Härnäst spelar BIK Karlskoga en cup i Norge 30-31 augusti och nästa rena försäsongsmatch blir den 5 september hemma mot Lindlöven.