BIK Karlskoga föll i förlängningen

By on 9 oktober, 2024

Under onsdagskvällen mötte BIK Karlskoga IK Oskarshamn på bortaplan i den sjunde omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Karlskoga som förlorade senast borta mot Björklöven och ville så klart tillbaks på vinnarspåret. Oskarshamn å andra sidan vann borta mot Östersund och ville fortsätta bygga på den vinsten.

I den första perioden fick vi se ett ganska lojt Karlskoga som tillät Oskarshamn att rumstera runt ganska ostörda. Men det stod 0-0 fram till slutminuten då hemmalaget kunde ta ledningen 1-0. För övrigt var det ganska grinigt redan från start.

Det var ett mycket piggare Karlskoga som kom ut till den andra perioden och som pressade Oskarshamn ordentligt. Även denna period var ganska grinig men i den 34 minuten kunde Karlskoga kvittera genom Henrik Larsson 1-1. Karlskoga hade även några vassa chanser i slutminutrarna men den andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Den högre farten och intensiteten från den andra perioden följde med in i den tredje perioden och i den 49 minuten kunde Oskarshamn åter ta ledningen när man gjorde mål i powerplay 2-1. Men Karlskoga bet snabbt tillbaks och kunde i den 52 minuten ännu en gång kvittera, denna gången genom Rikard Olsén 2-2. Båda lagen kämpade sedan hårt för ett ledningsmål men det blev inga fler bål så tredje perioden slutade 1-1 och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev jämn där Karlskoga hade en straff i den 62 minuten men som Theodor Pistek missade, och i den 64 minuten kunde sedan Oskarshamn avgöra matchen och fastställa resultatet till 3-2 för Oskarshamn som fick med sig extrapoängen.

En blandad insats från Karlskogas sida och då är det framför allt den första halvleken som drar ned omdömet. För den första halvlek var under all kritik där man helt saknade fart och glöd, starkt dock att man lyckas vända sitt spel till den andra perioden.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 11 oktober när man tar emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen.

Matchfakta IK Oskarshamn vs  BIK Karlskoga

• 02.18 Utvisning Karlskoga , två minuter Jesper Norbäck.
  • 03.28 Utvisning Karlskoga , två minuter Hampus Plato, Roughing.
  • 05.07 Utvisning Oskarshamn, två minuter Axel Landén, Roughing.
  • 05.54 Utvisning Oskarshamn, två minuter Axel Wemmenborn, Tripping.
  • 18.00 Utvisning Karlskoga, två minuter Theodor Pistek, Slashing.
  • 19.27 Mål Oskarshamn, Filip Sveningsson 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Oskarshamn.
Skottstatistik första perioden IK Oskarshamn 14 vs BIK Karlskoga 8.

• 28.06 Utvisning Oskarshamn, två minuter Niclas Burström, Unsportsmanlike Conduct.
  • 28.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert, Unsportsmanlike Conduct.
  • 29.38 Utvisning Oskarshamn, två minuter Ludvig Östman, Holding the stick.
  • 31.11 Utvisning Karlskoga, Två minuter Theodor Pistek, Holding the stick.
  • 33.57 Mål Karlskoga, Henrik Larsson 1-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.