69 procent önskar obligatoriska pauser från digitala prylar 2019

By on 4 januari, 2019
69 procent önskar obligatoriska pauser från digitala prylar 2019 visar siffror från Ford

I december släppte Ford sin trendrapport för 2019, som tittar närmare på bilförares beteendeförändringar kopplat till det skiftande teknologilandskapet. Några av de tydligaste trenderna handlar om digital avgiftning och den teknologiska klyftan. Bland annat vill två av tre ha obligatoriska pauser från digitala prylar.

För att lyckas med människocentrerad design i sitt arbete med att utveckla teknologi som underlättar människors vardag kartlägger Ford varje år människors inställning till bland annat teknik i vardagen. Insikterna formar företagets kommande prioriteringar, och berättar om hur Ford tänker idag om framtidens behov. Trendrapport inför 2019 blir den sjunde i ordningen, som bland annat visar på att Fords konsumenter är tudelade till teknologins inflytande över våra liv.

– Vi bestämde oss för att försöka finna frön till positiv förändring – saker som gör att vi och våra beteenden rör oss framåt och förändras till det bättre. Även om förändring ofta gör oss obekväma så kan vi ändå lyssna inåt och kontrollera våra egna handlingar. När vi inser att vi har kontroll över vårt eget beteende, så kan det hända väldigt bra saker, säger Sheryl Connelly, chef för Fords globala trend- och framtidsavdelning.

Trend: Digital avgiftning
Fler och fler människor är medvetna om hur beroende de är av sina digitala prylar, och söker därför sätt att begränsa tiden som spenderas med dessa. 76 procent av vuxna globalt tycker att de behöver göra mer i sin vardag för att ta hand om sitt välmående. 69 procent svarar att det skulle vara bra med obligatoriska pauser från våra digitala prylar som smarttelefoner och surfplattor.

Trend: Den teknologiska klyftan
Teknologi har en stor inverkan på hur vi ser och upptäcker världen – nu mer än någonsin. Samtidigt finns det en underliggande spänning mellan dem som har tillgång och tror på teknologins framryckning, och dem som inte har tillgång. 87 procent av respondenterna tycker att teknologi är den största drivkraften till förändring i dagens samhälle. När Ford frågade respondenterna om AI, artificiell intelligens – intelligens som uppvisas av maskiner och inte av levande varelser – svarade 44 procent av kvinnorna och 37 procent av männen att de är rädda för AI.

Ford försöker dra nytta av teknologier som hjälper till att skapa exempelvis förarhjälp, självkörande system och FordPass™ – Fords mobilitetsapp som ska hjälpa människor att röra sig enklare och bekvämare. Målet är att bli världens mest pålitliga varumärke genom att skapa innovationer som är enkla, pålitliga och lustfyllda att använda, inte tvärtom.

Ford studerar hur racingförares hjärnor påverkas av den extrema påfrestning som uppstår under tävling och träning – för att i nästa steg lära sig av detta och få en bättre förståelse för hur vardagens bilförare kan reducera stress, få upp sitt humör och känna större glädje bakom ratten. Fords forskning kring ”Buzz moments” – en sorts spänning som spelar en viktig roll för vårt välmående – visar att du genom daglig körning av en sportbil lyfter din tillfredställelse och emotionella uppfyllelse.

Alla siffror kommer från en respondentgrupp med vuxna globalt.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login